w

Hvordan kom til Bodø

Enkelt å komme til
08.03.201911:42 Torbjørn Engen

Mulighetene for å reise til Bodø er mange! Hvis du vil reise raskest mulig, tar du fly. Det tar bare 80 minutt å fly fra Oslo til Bodø. Det er flere avganger om dagen til mange byer i Norge. Mer informasjon om priser og avganger finner du på Norwegian, SAS og Widerøe sine hjemmesider.

Hvis du har lyst å gjøre reiseveien til en opplevelse, ta tog! Det tar foreksempel bare 10 timer fra Trondheim til Bodø. I følge reiseguiden Lonley planet er reisen med Nordlandsbanen en av Europas fineste togreiser.

Siden Bodø er plassert på en halvøy og omgitt av fjorder kan man også velge sjøveien for å komme fram. To ganger daglig legger Hurtigruten til kai sentralt i byen. Du har mulighet å velge mellom nordgående og sørgående Hurtigrute.

Bodø er et fint utgangspunkt for å reise videre til Helgelandskysten eller over Vestfjorden til Lofoften. Her kan du velge mellom flere hurtigbåter eller ferge.

Det er også mulig å kjøre med bil til Bodø. Hvis du har god tid kan du ta Kystriksveien E17, fra Steinkjer til Bodø. Denne er en av verdens mest spektakulære veier i følge National Geographic. Europaveien 6 er en litt raskere variant som bringer deg til Bodø.