w

Hvordan komme seg til Bodø?

08.03.201911:42 Torbjørn Engen

Mulighetene for å reise til Bodø er mange! Hvis du vil reise raskest mulig, tar du fly. Det tar bare 80 minutter å fly fra Oslo til Bodø. Det er flere avganger om dagen til mange byer i Norge. Mer informasjon om priser og avganger finner du på Norwegian, SAS og Widerøe sine hjemmesider.

Hvis du har lyst å gjøre reiseveien til en opplevelse, ta toget! Det er 10 timer fra Trondheim til Bodø. I følge reiseguiden Lonely planet er reisen med Nordlandsbanen en av Europas fineste togreiser.

Siden Bodø er plassert på en halvøy og omgitt av fjorder er det naturlig å velge sjøveien for å komme fram. To ganger daglig legger Hurtigruten til kai sentralt i byen, både nordgående og sørgående.

Bodø er et fint utgangspunkt for å reise videre til Helgelandskysten eller over Vestfjorden til Lofoten. Her kan du velge mellom flere hurtigbåter eller ferge.

Det er også mulig å kjøre med bil til Bodø. Hvis du har god tid kan du ta Kystriksveien FV.17, fra Steinkjer til Bodø. Denne er en av verdens mest spektakulære veier i følge National Geografic. Europavei 6 over Saltfjellet er også en flott tur.