w

Sør-Arnøy

Idylliske eventyr. Grip sjansen og opplev Nordlandskysten slik du aldri har sett den! Med våre havgående gummibåter sørger vi for en rask, spennende og komfortabel reise inn i en verden de færreste har opplevd fra sjøsiden

idyllisk øyrike nært Bodø
05.12.201618:10 Torbjørn Engen

Komfortable og raske RIBer

Du setter kursen ut fra Bodø, og i løpet av et par minutter er du midt inne i eventyret med havørn, skarv, lundefugl, stormåse og terner. Det yrende fuglelivet utspinner seg i et alpint kystlandskap som du nesten ikke finner noen andre plasser i Norge.

Karibien

Fjellformasjonene skifter fra granitt til skifer, du passerer kritthvite strender som kunne hørt hjemme i Karibien, og ute i vest reiser Lofotveggen seg opp fra storhavet. Hvis dere ønsker det, tar vi et kort strandhugg og nyter en forfriskning underveis.

Deretter runder vi Sandhornøya og går i land på Sør-Arnøy. Her spaserer du rett inn i en utrolig sørlandsidyll med små, hvite hus og rødmalte brygger. Sør-Arnøy ligger 15 sjømil vest for Bodø og i tidligere tider ble den gamle havna brukt som ankringsplass for fiskere på vei til og fra Lofoten. Fortsatt finner du seilskutenes originale fortøyningsringer i havna.

Gourmet

På det ombygde fiskebruket Karl Aas-brygga serveres enkel og klassisk mat i ramsalte omgivelser. Velg mellom blant annet baccalao, fiskesuppe, fiskegryte, ferske reker eller et gedigent havrettsbord.  Den lokale baren på kaikanten har i tillegg alle rettigheter.

Dette passer best for grupper fra 35-40 personer og opp til 100.

På turen hjem til Bodø kan du la inntrykkene synke ned i sjelen, før du kanskje avslutter kvelden med et besøk på en av byens mange puber eller barer.

Pitoresk
Fiskemottak
Havrettsbord