Lofoteventyret

Dette øyriket ute i havet som alltid har vært omkranset av mystikk og drama. Den siste viking, åttringer for fulle seil over Vestfjorden. Og ikke minst, skreien. Denne magiske torsken som har dannet grunnlaget for flere hundre års bosetting, vekst og fremgang.

Møt Vikingene

LOFOTEVENTYR

Lofoteventyr gir deg sjansen til å bli med inn i denne magiske verdenen. Kryss Vestfjorden . Bli møtt av glattskurte og irrgrønne fjell som stuper rett ned i havet. Se Svolværgeita, Reinebringen og Vågakallen. Ta ruten opp langs fjellkanten og du kan skue ut over havet, med Værøy og Røst som visuelle utropstegn der ute i horisonten.

MIDT I MATFATET

Lofoteventyr bringer deg inn blant fiskehjell og rorbuer. Inn i et sydende miljø hvor puben er befolket med fiskere og kunstnere. På Vikingmuseet på Borg får du et sjarmerende innblikk i tiden da Olav den hellige seilte opp langs kysten for å kristne Norge. Ute på havet venter fisken når du kastet ut snøret. Du er midt ute i matfatet, det er bare å forsyne seg. Vi tar turen opp til Trollfjorden, stedet du er nødt til å besøke for å kjenne på trolldommen. For det er her, inne i den smale fjorden, omkranset av tårnende fjell, at du virkelig kan ta inn over deg hvor eventyrlig Lofoten er. Her forvandles natur til kunst, her kretser havørn og ravn rundt klippene. Her skjønner du hvor liten du er – hvor stort det er.

LYSET!

Og så er det lyset. For det er få plasser hvor det blå er så blått. Det turkise så turkist. Vinter, vår, sommer eller høst – landskapet er kontinuerlig marinert i et krydret lys som opp gjennom århundrene har fungert som en magnet på malere, tegnere, fotografer, poeter og forfattere. Opplev hvalfangerøya Skrova som bader i midnattssol. Se – og hør – det yrende livet når fuglefjellene våkner til liv med måker, teiner, skarv og lundefugl. Hver gang du runder en holme, er det et nytt maleri som dukker opp.

PAKKEN FOR DEG

Lofoteventyr er pakken for deg som vil oppleve noe av det ypperste Norge kan tilby. Og det kan du gjøre med Bodø som base. En moderne storby med et vell av shoppingmuligheter, badeland, konsertarenaer, koselige kafeer og barer. En by hvor du kan gå fra flyplassen til sentrum på fem minutter. En by som kun ligger 80 minutter med fly fra Oslo.