Hamsunsenteret i Hamarøy

Eventyr i Hamsuns rike.

Bli med til dikterhøvdingens hjemtrakter og på en vandring langs kunstens og litteraturens stier. Hamsunsenteret formidler også:

Unik arkitektur i vakker natur

Nobels Ærespris

Bli med til dikterhøvdingens hjemtrakter.  En guidet busstur langs en E6 som tråkler seg gjennom en malerisk landskap eller en forfriskende RIB-tur langs den gamle hurtigruteleia tar deg til Hamarøy. Her ligger naturen som formet Knut Hamsun. Fjell og fjord som ble bakteppet for det som senere ble Nobelprisvinnende litteratur som satte Norge på verdenskartet. Her finner du også det prisbelønte og omdiskuterte Hamsun-senteret, tegnet av arkitekten Steven Holl. Slik Hamsun selv skapte debatt og diskusjon med sine bøker og meninger, vekker også dette unike byggverket sterke følelser.

LITTERATURSTI

Æventyr i Hamsuns fotspor blir en vandring lang kunstens og litteraturens stier. Og var det noe Hamsun var, så var det en vandrer. Hans litterære skikkelser vandrer hvileløst gjennom tilværelsen – eksistensielt, geografisk og sosialt. Slik Hamsun også var på konstant reise, men alltid med sin nordnorske bakgrunn i bagasjen.

Hamarøy

Æventyr i Hamsuns fotspor gir deg sjansen til å besøke forfatterens barndomshjem i Hamsund, hvor du får servert fortellinger, fremføringer og god mat ute i naturen. For er det noe Hamarøy har, så er det natur i verdensklasse. Her vokser granskogen helt ned til strandsonen, her kneiser det 512 meter høye Hamarøyskaftet – et yndet mål for alle fjelltur-entusiaster. En natur full av kontraster, lidenskap, harmoni og poesi – akkurat slik som Hamsuns bøker.

Ernst Furuhatt
Hamsuns barndomshjem
En gammel gul trebygning omgitt av grønne trær og folk
Tore Schöning Olsen
Skrivebordet
Et skrivebord fylt med bøker og en skrivemaskin
Hamsunsenteret
Museumsbygningen omgitt av trær