Hvordan komme seg til Bodø?

Mulighetene for å reise til Bodø er mange! Hvis du vil reise raskest mulig, tar du fly. Det tar bare 80 minutter å fly fra Oslo til Bodø. Det er flere avganger om dagen til mange byer i Norge. Mer informasjon om priser og avganger finner du på Norwegian, SAS og Widerøe sine hjemmesider.

Hvis du har lyst å gjøre reiseveien til en opplevelse, ta toget! Det er 10 timer fra Trondheim til Bodø. I følge reiseguiden Lonely planet er reisen med Nordlandsbanen en av Europas fineste togreiser.

Siden Bodø er plassert på en halvøy og omgitt av fjorder er det naturlig å velge sjøveien for å komme fram. To ganger daglig legger Hurtigruten til kai sentralt i byen, både nordgående og sørgående.

Bodø er et fint utgangspunkt for å reise videre til Helgelandskysten eller over Vestfjorden til Lofoten. Her kan du velge mellom flere hurtigbåter eller ferge.

Det er også mulig å kjøre med bil til Bodø. Hvis du har god tid kan du ta Kystriksveien FV.17, fra Steinkjer til Bodø. Denne er en av verdens mest spektakulære veier i følge National Geografic. Europavei 6 over Saltfjellet er også en flott tur. 

flightseeing.de
Solnedgang over Bodø Lufthavn
Parkert fly på flyplass
Ernst Furuhatt
To giganter
Hurtigruten møter Nordlandsbåt
Rune Fossum
Nordlandsbanen
Tog på skinner langs fjorden