Kjerringøy gamle handelssted

På Kjerringøy Gamle Handelssted, kjent fra flere Hamsun-filmer, er du midt inne i kongeriket hvor Nord-Norges rikeste mann, jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl regjerte på 1800-tallet.

Reise tilbake i tid

HAVSAFARI TIL KJERRINGØY

Kast loss og sett kursen rett inn i hjertet av nordnorsk historie!

Svermere, Pan, Rosa

Nå får du sjansen til vandre langs de samme stiene som Knut Hamsun en gang gikk. Du får se det alpine kystlandskapet som inspirerte ham til å skrive klassikere som ”Svermere”, ”Pan” og ”Rosa”. Når du går i land på Kjerringøy, et av Norges best bevarte handelssteder, skritter du inn i tidløs tilhørighet. Her finner sjelen rom for ettertanke, her vandrer fantasien barbeint langs kritthvite strender.

En reise til Kjerringøy er også en reise tilbake i tid. Du får et innblikk i hvordan det moderne kyst-Norge vokste frem. Du får også bli med inn til Kjerringøy Gård og Markens Grøde – en økologisk gårdskafé. Nyt en smak av lokalt øl, og spekemat. Test den prisvinnende osten ”Rød Kjerringøy”, som gir superkokken Arne Brimi vann i munnen og tårer i øynene.

Kjøpmann Zahl

På Kjerringøy Gamle Handelssted, kjent fra flere Hamsun-filmer, er du midt inne i kongeriket hvor Nord-Norges rikeste mann, jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl regjerte på 1800-tallet. Et vakkert bildespill setter deg i den rette stemningen før våre fagfolk gir deg en medrivende innføring i hvorfor Kjerringøy står så sentralt i norsk historie.

Besøket avsluttes gjerne med et smakfullt måltid i kafeen på Handelsstedet, eller på Kjerringøy Havn Bryggehotell. Menyene bygger på lokalprodusert mat, det være seg fisk fra fjorden eller kjøtt og ost fra den lokale bonden. Så settes kursen tilbake mot Bodø med buss eller båt. En retur hvor du kan nyte synet av Lofotveggen som stiger opp fra horisonten i vest.

Ernst Furuhatt
Dagligliv på Kjerringøy
Tre personer i finstas på brygga
Ernst Furuhatt
Luksus i nord
Interiør ved handelsstedet
Krambua
Mang folk inne i krambua