w

Historiske Eventyr

Bli med oss på en reise inn i Norge slik det en gang var. Nå har du sjansen til å vandre langs de samme stiene som Knut Hamsun en gang gikk. Ta turen inn i dikterhøvdingens rike, se naturen som inspirerte ham til å skape mesterverk som ”Svermere”, ”Rosa”, ”Pan” og ”Victoria”. For dette er området hvor diktene er hamret inn i massive fjelltopper, hvor poesien synger i fossefallene, hvor kjærligheten flommer langs blomsterdekkede enger. Her skriver havet sin egen roman der det farges rødt som rødmende elskere under midnattssolas lekne stråler.

17.01.201708:03 Torbjørn Engen

Historiske eventyr tar deg med ut til Kjerringøy, det best bevarte handelsstedet i Norge fra 1800-tallet. I det du går i land er det som å åpne døren til en annen tid, en annen tilværelse. Her får du et unikt innblikk i nessekongenes liv, en innsikt i hvordan fisket endret en hel nasjon.

Men Salten har mer. Salten er mye eldre. På innsiden av verdens sterkeste tidevannsstrøm – Saltstraumen – ligger Tuvsjyen. Her dukket de opp, de første menneskene som vandret inn i Norge – for 13.000 år siden. For her kunne de høste fra en gavmild natur. Fisk, skjell, hval, rein og elg. Den dag i dag finnes det spor av steinaldersamfunnet som dannet grunnlaget for det Norge vi kjenner i dag.
   
Er du interessert i sivil og militær luftfartshistorie, er Norsk Luftfartsmuseum et sted hvor du kan fortape deg i et vell av informasjon og flymodeller. Her henger U2-flyet, det amerikanske spionflyet som plutselig satte Bodø og Norge på verdenskartet under den kalde krigen. Få historien om de superhemmelige toktene da verden sto på randen av en tredje verdenskrig.

Disse unike opplevelsene ligger rett utenfor Bodø, en moderne storby med et vell av shoppingmuligheter, badeland, konsertarenaer, koselige kafeer og barer. En by hvor du kan gå fra flyplassen til sentrum på fem minutter. En by som ligger kun 80 minutter med fly fra Oslo.