w

Smakfulle eventyr

Nytrukket sei. Blodfersk, rett fra havet og opp i gryta eller pakket inn i aluminiumsfolie og lagt på bålglørne. Lokalt ystet ost med nyrørt syltetøy på steinovnsbakt brød. Salten er et funn for deg som elsker ekte og god mat. Du som får vann i munnen når du fornemmer angen fra timian, rosmarin, mynte og gressløk. Som aldri glemmer den frydefulle smaken av barndommens rabarbra.

05.12.201609:06 Tommy Børli

Smakfulle eventyr er pakken når du virkelig vil kose deg og oppleve nye dufter og nye smaker. Bli med på oppdagelsesferd i naturens eget spiskammer, et skattkammer av gourmetretter. Rein, elg, hval, torsk, sei, laks, ørret, urter og bær. Gravet, saltet, syltet, speket, røkt, kokt og grillet. Her får du sjansen til å reise tilbake i tid og smake på ekte steinalderbrød med urhvete fylt med speket hvalkjøtt, eller oppleve hvordan reinsdyrlår og rotgrønnsaker blir gravd frem fra kokegropen på Tuvsjyen.

Smakfulle eventyr tilbyr alt fra koselige middager med hvit duk og stearinlys til uformelle strandhogg hvor naturen selv ønsker velkommen til bords med himmelen som tak og hvor maleriene på veggen er byttet ut med levende skarv som flyr rett inn i solnedgangen.


Bli med til legendariske Kjerringøy hvor du kan vandre i Hamsuns fotspor, høre historiens sus komme inn fra havet og sette deg ned med en uforglemmelig meny.

Ta turen ut til Arnøya og opplev Saltens uforglemmelige øyrike mens du gjør deg klar til å teste dagens meny basert på ferske og lokale råvarer. For her oppe – nord for polarsirkelen – smaker multene som midnattssol, rekene oser av nordlys og når du skjærer et stykke av den rosastekte reinsdyrfileten aner du et ekko av Svartisens funklende krystaller.

Disse unike opplevelsene ligger rett utenfor Bodø, en moderne storby med et vell av shoppingmuligheter, badeland, konsertarenaer, koselige kafeer og barer. En by hvor du kan gå fra flyplassen til sentrum på fem minutter. En by som ligger kun 80 minutter med fly fra Oslo.