w

Vinter Rib - OPPLEV SALTSTRAUMEN OM VINTEREN

Når mørketiden senker seg og naturens kunstmaler dypper penselen i indigo og isblått, senker det trolske vinterlyset seg over regionen rett nord for Polarsirkelen. Da kan du dra ut av sentrum for å bivåne lysets ballettforestilling på himmelens hovedscene. Bli med oss på en eventyrlig vinteropplevelse i Saltstraumen. Turen kjøres fra 1 februar og minimumsantallet er 12 personer.

02.10.201713:18 Torbjørn Engen

BLI MED PÅ RIB TUR I SALTSTRAUMEN OG EN VARM LUNSJ I STEINALDEREN!

Underveis i måltidet berettes historien om steinalderfolket, og opplevelsen vi er med på er utviklet ved hjelp av arkeologisk faktainformasjon om funn av steinalderboplasser på Tuv i Saltstraumen, og hva som stod på menyen deres.

EVENTYRET VENTER

Vi henter dere på hotellet og tar dere med til Saltstraumen med buss.  Ved ankomst Saltstraumen kler vi dere opp i flytedresser, lue, briller og hansker. Nå er dere klare for eventyret. Vi kjører turen vår på baksiden av Straumøya, skjermet fra vind og vær. Her byr vi på en guidet opplevelse i Sundstraumen og Saltstraumen.

Vi reiser i et spennende landskap og underveis til gjør vi en del korte stopp og fokuserer på historie, geografi og geologi.

STØRSTE ROVFUGL

Steinalderfolket har ventet på deg i 10 000 år!  Havørna, Nord-Europas største rovfugl, har et vingespenn på opp til 2,65 m og er et utrolig skue på nært hold. Salten har verdens største bestand av denne majestetiske rovfuglen.
Etter RIB opplevelsen byr vi på ett varmt måltid servert i en steinalder gamme!

I Saltstraumen har vi funnet noen av de første spor etter menneskers bosetting i Norge. Over 10 000 år gammel bosetting har vi funnet akkurat her. Mat og historieformidlingen på Tuvsjyen bygger på dette faktum.

 

Vinter i nord
Må oppleves