w

Jakten på lyset

Når du forteller folk at det er lyst hele natta om sommeren og at vi vandrer rundt i et magisk vinterlys i mørketida, så ser de rart på deg. De klarer ikke helt å ta inn over seg at vi bor i et landskap av denne typen!

15.12.201710:55 Torbjørn Engen

OPPLEV BODØS MAGISKE VINTER LYS

På 67 grader nord - midt i det magiske nord - ligger fylkeshovedstaden Bodø.cFylkeshovedstaden Bodø ligger på en halvøy, omkranset av hav og fjord, noe som også fører til at lyset hele tiden skifter i takt med vær og vind. Og så har man det eksotiske faktum at området har både midnattssol og mørketid.

TROLSK VINTERLYS

Når mørketiden senker seg og naturens kunstmaler dypper penselen i indigo og isblått, senker det trolske vinterlyset seg over regionen rett nord for Polarsirkelen. Da kan du dra ut av sentrum for å bivåne lysets ballettforestilling på himmelens hovedscene. Når byen og de majestetiske fjellene rundt byen bader i en palett av lilla, rosa og oransje lysskjær, er det bare vakkert.

Det er nettopp Bodøs åpne beliggenhet mot kysten, som gjør at den fargerike himmelen alltid er lett å se. Bodøhalvøya ligger drapert som et smykke, omkranset av blått hav, irrgrønn natur og høyreiste fjell.

Et av de mest spennende, urørte stedene som er igjen, sier Lonely Planet-redaksjonssjef.

LONELY PLANET

Verdens største og mest anerkjente reiseguide, Lonely Planet, var på pressetur sammen med Visit Bodø og Nordnorsk Reiseliv i mars i år. De ble så betatt av regionen at de trekker frem Bodø og Nord-Norge som en av de beste regionene å besøke i verden.
Lonely Planet sier blant annet i sin kåring at:

Nord-Norge kommer til å ta deg med storm med sitt hjerteskjærende vakre landskap av isbreer, fjorder og fjell badet i krystallklart lys. Velkommen til en av Europas siste store villmarksområder.

VELKOMMEN TIL MAGISKE NORD!

Omkranset av natur
Må oppleves
Arktisk 67 grader nord